DOLAR 18,5880 0.04%
EURO 18,4393 -0.62%
ALTIN 1.021,16-0,89
BITCOIN 3730280,65%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

16:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

reklam
Cinsel ilişkiden zevk almanın yolu bunlardan geçiyor

Cinsel ilişkiden zevk almanın yolu bunlardan geçiyor

Doyumlu bir cinsel ilişki için kişinin kendi bedenini tanımasının önemine dikkat çeken psikiyatri uzmanı Dr. Ebru Soylu, “Cinsellikte ancak kendisini seven, sayan ve güvenen bir kişi, karşısındakine de olumlu duygularla yönelebilir. Bireyin cinsel haz noktalarını fark etmesi ve bunu eşiyle paylaşmaktan kaçınmaması, daha doyumlu bir cinsel ilişki yaşanmasını sağlayacaktır” dedi.

ABONE OL
21 Şubat 2022 13:27
Cinsel ilişkiden zevk almanın yolu bunlardan geçiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hiç kimsenin hoşlanmadığı bir cinsel davranışı yaşamaya zorunlu olmadığının altını çizen Uzm. Dr. Ebru Soylu, “İstenmeyen gebelik ve cinsel yolla bulaşan hastalık kaygısı, kişilerin sağlıklı ve tatmin edici cinsellik yaşamasını engeller. Bu konudaki önlemlerin önceden alınması önemlidir. Varsa cinselliğe ilişkin yanlış inanışlar birlikte konuşularak ve paylaşılarak aşılmalıdır. Bir insanın başka bir insana cinsel yakınlık duyması, herkes için farklı davranışları içerebilir. Bu nedenle kişiler kendi aralarında sevdikleri, haz aldıkları ve istedikleri veya sevmedikleri cinsel davranışları konuşmalıdır” dedi.

“Ancak ülkemizde yaşanan cinsel sorunlara göz attığımızda, cinsel eğitimsizlikten kaynaklanan sorunlar, cinsel bilgi eksikliği, cinsel deneyimin yetersiz olması, cinsellikle ilgili yanlış inanışlar, yetiştiriliş biçimi nedeniyle sağlıklı bir bedene ve psikolojik yapıya sahip bireylerde ya da çiftlerde cinsel sorunlar sık görülmektedir. Bu sebeplerle meydana gelmiş olan cinsel sorunlar da birkaç seans danışmalık verilerek tedavi edilebilmektedir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.