DOLAR 18,6099 0.33%
EURO 19,2566 0.15%
ALTIN 1.060,840,65
BITCOIN 303854-0,93%
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

reklam
Yeni detaylar! Terörist Kobani’den talimat almış

Yeni detaylar! Terörist Kobani’den talimat almış

AA'nın haberine göre; Beyoğlu'ndaki saldırı zanlısının, PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani'deki merkezinden İstanbul'da eylem talimatı aldığı belirlendi. Beyoğlu'ndaki terör saldırısının faili sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütünce istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin'den Türkiye'ye kaçak yollarla girdiğini söyledi. Beyoğlu'ndaki terör saldırının ardından 1200 kamera görüntüsünü inceleyen emniyet güçleri, 21 adrese operasyon yaparak 46 şüpheliyi gözaltına aldı.

ABONE OL
14 Kasım 2022 13:33
Yeni detaylar! Terörist Kobani’den talimat almış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında bombayı olay yerine bıraktığı belirlenen Suriye uyruklu şüpheli Ahlam Albashır’ın, saldırının talimatını PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden aldığı belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, dün Taksim İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı terör saldırısıyla ilgili çalışma yapıldığı belirtildi.Bombayı koyan şüpheli kadın şahsın olay yerine geliş gidiş güzergahlarını gören 1200 güvenlik kamerasının incelendiği aktarılan açıklamada, şahsın taksiyle olay yerinden ayrılarak Esenler ilçesine gittiğinin tespit edildiği kaydedildi.Açıklamada, yapılan fiziki ve teknik çalışmada şahsın irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlendiği vurgulanarak, şöyle devam edildi:”Yapılan operasyonda 46 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların sorgulamalarında bombayı koyan şahsın Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiği tespit edilmiştir. Belirlenen adrese saat 02.50’de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir. Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir. PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak 13 Kasım’da saat 16.20 sıralarında bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir. Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir.”Teröristin emniyetteki işlemleri sürüyor.EGM: TNT OLDUĞU TESPİT EDİLDİEmniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ayrıca, “İstanbul İstiklal Caddesi’nde, 13.11.2022 tarihinde meydana gelen terör eylemi ile ilgili olarak olay yerinden, teröristin olay yerine gelirken kullandığı araçtan ve şehit olan vatandaşlarımızın üzerinden elde edilen bulguların Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul Bölge Laboratuvarımızda gerçekleştirilen kimyasal incelemesinde; saldırıda kullanılan patlayıcının, yüksek güçlü patlayıcılardan olan TNT olduğu tespit edilmiştir” ifadelerine yer verdi. 24 saat 24 saat günün önemli haberleri ve gelişmeleri ÖNE ÇIKAN HABERLERBakan Soylu: ABD’nin taziyesini kabul etmiyoruz, reddediyoruze-Devlet’ten kolaylık sağlayan hizmetlerine bir yenisi eklendi! Uygulama bugün başlıyorLimon bahçesini bir gecede katlettiler!Rehine kâbusunda ikinci gün! 18 saat sonunda ikna edildiGözler GSB’nin açıklayacağı KYK burs başvuru tarihlerinde

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.