DOLAR 18,5292 0.17%
EURO 19,0820 1.16%
ALTIN 1.049,060,55
BITCOIN 3214854,98%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

15:33

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

reklam
Büyük Önder Atatürk’ün son yolculuğunun tarihi fotoğrafları
  • Bak Haber
  • Gündem
  • Büyük Önder Atatürk’ün son yolculuğunun tarihi fotoğrafları

Büyük Önder Atatürk’ün son yolculuğunun tarihi fotoğrafları

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikali ve ardından yaşananlar tarihi fotoğraflarda yer alıyor.

ABONE OL
10 Kasım 2022 10:43
Büyük Önder Atatürk’ün son yolculuğunun tarihi fotoğrafları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de ebediyete intikali ve ardından yaşananlar tarihi fotoğraflarda yer alıyor. İş insanı Serkan Demirtaş’ın koleksiyonundaki fotoğraflarda, Atatürk’ün Dolmabahçe Sarayı’nda vefatı, naaşının İstanbul’dan Ankara’ya getirilişi ve düzenlenen cenaze törenlerindeki duygu dolu anlar bulunuyor. Koleksiyonda, Atatürk’ün vefatının hemen ardından naaşının başında bir askerin kılıçla saygı nöbeti tuttuğu fotoğraf ile cenaze kortejinin Eminönü’nde geçişi sırasında çekilen fotoğraf öne çıkıyor. Koleksiyonda yine Atatürk’ün 21 Kasım 1938’de İstanbul’dan getirilen naaşının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önündeki katafalkta yer aldığı ve yabancı devlet temsilcilerinin Atatürk’ü selamladığı tarihi fotoğraflar da bulunuyor. KOLEKSİYONDA ATATÜRK İMZALI FOTOĞRAFLAR DA VARDemirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 yıl önce koleksiyonerliğe başladığını belirterek, koleksiyonunda Atatürk’e ait fotoğraflar, eşyalar ve belgelerin de yer aldığını söyledi. Koleksiyonunda Atatürk’ün 10 Kasım 1938de İstanbul’da vefatından 21 Kasım 1938 Ankara Etnografya Müzesi’ndeki geçici kabrine konulmasına kadar olan süreçteki tarihi fotoğrafların bulunduğunu dile getiren Demirtaş, Atatürk’ün vefatının ardından naaşının başında nöbet tutan askere ait kılıcın da koleksiyonunda bulunduğunu aktardı. Koleksiyonunda, Atatürk imzalı fotoğrafların, Atatürk’ün kullandığı ve üzerinde “GMK” kısaltması bulunan fincanın, Atatürk’ün sesinin kayıtlı olduğu orijinal plakların ve vefat haberinin yer aldığı gazetelerin de yer aldığını ifade eden Demirtaş, koleksiyonunu ilerleyen süreçte daha da geliştirip sergi açmayı planladığını kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.