DOLAR 18,3484 0.07%
EURO 18,1218 0.36%
ALTIN 985,55-0,08
BITCOIN 351808-2,12%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

05:18

İMSAK'A KALAN SÜRE

reklam
Rusya, Ukrayna’da Grozni taktiğine mi dönüyor?

Rusya, Ukrayna’da Grozni taktiğine mi dönüyor?

Johns Hopkins Üniversitesi Uluslararası Çalışmalar Okulu'nda profesör olan Eliot Cohen, "Bugünün Harkov fotoğrafları kesinlikle 'Groznifikasyon'un başlangıcına benziyor" dedi.

ABONE OL
1 Mart 2022 11:12
Rusya, Ukrayna’da Grozni taktiğine mi dönüyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’nın Pazartesi günü Harkov şehrine karşı başlattığı yoğun topçu ateşi, Moskova’nın Ukrayna’ya yönelik beş günlük saldırısında şimdiye kadar uyguladığı taktiklerin korkunç bir şekilde tırmandırılması olarak değerlendirildi ve analistler, bunun daha kötü bir durumun habercisi olabileceği konusunda uyarı yaptı.

Financial Times’ın haberine göre, Doğu kentindeki yetkililer, yerleşim bölgelerindeki ağır bombardımanın sivilleri öldürdüğünü ve yaraladığını söyledi. Sosyal medyada yaygın olarak paylaşılan televizyon görüntüleri, apartman bloklarının çevresinde çok sayıda patlama ve binalardan yükselen duman bulutlarını gösterdi.

Kharkiv Belediye Başkanı Ihor Terekhov, Ukrainska Pravda web sitesine “Bu bir savaş, gerçek bir savaş” demişti.

Gelişmeleri yorumlayanJohns Hopkins Üniversitesi Uluslararası Çalışmalar Okulu’nda profesör olan Eliot Cohen, “Bugünün Harkov fotoğrafları kesinlikle ‘Groznifikasyon’un başlangıcına benziyor” dedi.

Putin’in Ukrayna’yı “özgürleştirmek” istediğini iddia etmesine rağmen Harkov, Ukrayna’nın Rusça konuşulan bölgesinde, sınırdan sadece 40 km uzaklıkta bulunuyor. Cohen, “Elbette Grozni de bir Rus şehriydi, ancak bu Putin’i durdurmadı” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.