DOLAR 18,3571 0.06%
EURO 18,1030 0.24%
ALTIN 985,20-0,11
BITCOIN 339242-2,00%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

reklam
Putin Ukrayna yönetimini Neonazi olmakla suçladı ve “Hitler’e karşı bunun için savaşmadık” dedi
  • Bak Haber
  • Dünya
  • Putin Ukrayna yönetimini Neonazi olmakla suçladı ve “Hitler’e karşı bunun için savaşmadık” dedi

Putin Ukrayna yönetimini Neonazi olmakla suçladı ve “Hitler’e karşı bunun için savaşmadık” dedi

Vladimir Putin'in Ukrayna'ya yönelik harekat başlamadan önce yaptığı konuşmayı çevirdi. Çeviriye göre Putin; Ukrayna askerlerini silah bırakmaya ve evlerine dönmeye çağırırken, Ukrayna'nın şimdiki yönetimini "Neonazi" olarak niteledi.

ABONE OL
24 Şubat 2022 10:32
Putin Ukrayna yönetimini Neonazi olmakla suçladı ve “Hitler’e karşı bunun için savaşmadık” dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Putin Ukrayna askerlerine ise “saygıdeğer yoldaşlar” diye şöyle seslendi:

                   “Saygıdeğer yoldaşlar! Babalarınız, dedeleriniz, büyük dedeleriniz ortak vatanımızı savunurken Nazilerle, bugünkü Neonaziler Ukrayna’da iktidarı alsınlar diye dövüşmediler. Ukrayna askerleri, Ukrayna’yı soyan ve kendi halkıyla dalga geçen halk düşmanı bir cuntaya değil, kendi halkına bağlılık yemini ettiler. Suç anlamına gelen emirleri yerine getirmeyin! Sizi derhal silahlarınızı bırakıp evinize gitmeye çağırıyorum.

           Kırımlılar ve Sivastopollular tercihlerini tarihi vatanlarıyla, Rusya ile birlikte olmak yönünde yaptılar ve biz de bunu destekledik. Tekrar ediyorum: Başka türlü davranamazdık. Bugünkü hadiseler, Ukrayna’nın ve Ukrayna halkının menfaatlerini ihlal etmek arzusuyla ilişkili değildir. Bunlar, Rusya’yı, Ukrayna’yı rehin almış ve onu, ülkemize ve halkımıza karşı kullanmaya çalışanlara karşı savunmakla ilişkilidir. Eylemlerimiz bize karşı meydana getirilen tehdide ve bugün olanlardan daha büyük bir belaya karşı meşru müdafaadır. Ne kadar ağır olursa olsun, bunu anlamanızı rica ediyorum ve bunun bütün problemlerin üstesinden gelinmesi için zaruri şartların yaratması, devlet sınırlarının varlığına rağmen içeriden yekpare birliğimizi tahkim etmesi amacıyla, bu trajik sayfayı bir an önce çevirip kapatmak ve ileriye birlikte yürümek, kimsenin bizim işlerimize, ilişkilerimize karışmasına izin vermemek ve bunları bağımsız şekilde tesis etmek için destekte bulunmaya çağırıyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.