DOLAR 18,5832 0.16%
EURO 18,5459 1.72%
ALTIN 1.026,731,29
BITCOIN 3739574,72%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

reklam
8 kişinin kafasını kesmişti! O IŞİD üyesi yakalandı, 3 bin örgüt mensubu tespit edildi
  • Bak Haber
  • Gündem
  • 8 kişinin kafasını kesmişti! O IŞİD üyesi yakalandı, 3 bin örgüt mensubu tespit edildi

8 kişinin kafasını kesmişti! O IŞİD üyesi yakalandı, 3 bin örgüt mensubu tespit edildi

İstanbul'da yakalanan bir IŞİD teröristin telefonundan çıkanlar örgütü adeta deşifre etti. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) aylar süren takibi sonucunda tespit ettiği IŞİD'li terörist Muhammed Elali'nin hard diskinden örgüt arşivi çıktı. Yapılan tespit üzerine güvenlik güçleri 10 şüpheliye yönelik operasyon düzenledi. Gözaltına alınan isimler arasında ele geçirilen videolarda 8 kişinin başını kesmek suretiyle infaz eden Muhammed D. de yer aldı.

ABONE OL
7 Mart 2022 11:53
8 kişinin kafasını kesmişti! O IŞİD üyesi yakalandı, 3 bin örgüt mensubu tespit edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güvenlik kuvvetleri tarafından yapılan incelemelerde, IŞİD terör örgütüne ait çatışma ve infaz görüntülerinin yanı sıra terör örgütünü övücü ve örgüt mensuplarını motive edecek tarzda propaganda içerikli bin 200 adet video tespit edildi. Söz konusu videolarda yaklaşık 3 bin örgüt mensubuna ait görüntünün yer aldığı belirlenirken şüphelilerin tespiti için kapsamlı çalışma başlatıldı.

Yapılan imaj incelemelerinde ayrıca 170 bin adet fotoğraf ve görüntü içerisinde IŞİD terör örgütünün sözde yöneticileri ile aynı karede bulunan yaklaşık bin örgüt mensubuna ait bilgiler ele geçirildi. Yapılan incelemeler kapsamında düğmeye basan MİT ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı İstanbul’da 10 kişiye yönelik operasyon düzenledi.

Yürütülen eş zamanlı operasyonlarda Abdulhamıd A., Abdullah F., Atheer A., Mahmud M., Muhammed İ., Monzer K., Muhammed H., Muhammed A., isimli şüpheliler saklandıkları adreslerde yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin adreslerinde yapılan incelemelerde dijital materyallerine ve örgütsel dokümanlara el konuldu.

Ele geçirilen materyallerde Monzer K., isimli şüphelinin Almanya  ülkesine yönelik bir tehdit videosunda bulunduğu, 2 şahsın kurşunlanarak infaz edildiği, diğer bir videoda ise Muhammed H., isimli şüphelinin elinde bulunan bıçakla 8 kişinin başını kesmek suretiyle infaz ettiği belirlendi.

Savcılıkta işlemleri tamamlanan aralarında Muhammed H.’nin de olduğu şüphelilerden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü kapsamlı soruşturma devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.